Euskal Herriko XXVII. Txistorra Txapelketa Ordizian egin da, eta Cárnicas Irigibel izan da irabazlea, produktu tradizional hau arreta gastronomikoaren erdigunean jarriz. Lehiaketan Euskal Herriko hainbat tokitako ekoizleek hartu dute parte, eta txistorrarik onenak epaimahai espezializatu baten aurrean aurkeztu dituzte.
Edizio honetan, Cebanc taldeko ikasleek paper garrantzitsua izan dute, lehiaketan zehar aretoko zerbitzu-lanez arduratu baitira, profesionaltasuna eta gertutasuna emanez ekitaldiaren garapenari. Esperientzia horri esker, ikasleek praktikan jarri ahal izan dituzte, testuinguru erreal batean, bezeroen arretarekin, protokoloarekin eta ekitaldi gastronomikoetako zerbitzuen koordinazioarekin lotuta ikasgelan eskuratzen dituzten gaitasunak.
Maila horretako txapelketa batean parte hartzea aukera paregabea da ikasleentzat sektorearekin harreman zuzenean ikasteko, ekoizleak, gastronomiako profesionalak, komunikabideak eta zaleak biltzen diren ingurune batean. Horrela, Cebanc elkarteak tokiko ehun gastronomikoarekin duen lotura sendotzen du, eta prestakuntza praktikoaren aldeko apustua sendotzen du, merkatuaren errealitatearekin konektatuta.

