Gaur arratsaldean GILDA INNOVA VII. PINTXO TXAPELKETA ospatu da CEBANC Sukaldaritza Eskolan.
Hondarribiako, Irungo, Lasarteko, Larraulgo, Donostiako eta Errenteriako parte-hartzaileak izan dira titulua irabazteko lehian.
Gilda ausartak, originalak eta berritzaileak ikusi ahal izan ditugu; pipermina, oliba eta antxoaz gain, hainbat osagai sartu dituzte sukaldariek, hala nola sardina, espirulina, atuna eta bakailaoa.
Andoni Larrea, El Lobo jatetxeko sukaldariak, oliba beltza duen lurrezko oinarri batekin pintxo bat egin du, oliba berdearekin labean egindako tako bat, Gilda txikitu eta maionesarekin egindako tartar batekin beteta dagoena. Horrez gain, vermouth gelatina bat, antxoa-krema, antxoa marinatua, tipula gorri ozpineztatua, oilar-mokoa piperrekin eta ezti-lorea ditu.
Bigarren saria Donostiako Itxaropena Tabernak irabazi du eta hirugarren saria Hondarribiko Tatapas Gastrotekak. DO Rueda ardo zuriarekin hobekien ezkontzen den pintxoaren saria Errenteriako Bixigarrirentzat izan da.
Epaimahaia honako hauek osatu dute: Felix Manso, Irungo Felix Manso Ibarla jatetxeko jabea eta sukaldaria, Rebeca Barainca; Aiten Etxe jatetxeko sukaldari exekutiboa, Amaia, Rest tabernako jabea. Donostiako Ganbara, Lara Maisueche; eduki gastronomikoaren sortzailea eta Kote Bernal, merkataritza, komunikazio eta zerbitzu zuzendaria.
Felix Mansok, bere aldetik, pintxoek izan duten maila altua eta aukeraketa egitea zein zaila izan zaien adierazi nahi izan du. “Urtetik urtera maila handiagoa dago eta oso pintxo interesgarriak ikusten ditugu”.
Gilda eta Pintxoaren Kofradiak antolatzen du ekitaldia, eta parte-hartze handia izaten du. Hori dela eta, sukaldariek irudimena askatzen dute, eta gilda harrigarriak egiten dituzte.
Gainera, Gildas Muntatzaileen VIII. Lehiaketa egin da, eta saria Lasarte Etorbideko Percy Lanchorentzat izan da, Lasarteko Herriko Etxeko Javi Penasekin batera berdinketa hausteko bi txanda jokatu ondoren.

